Thursday, January 20, 2011

Oakesandnichols Funeral Home

boar stew with quince Gestoofde zwijn met wilde kweepeer


È inverno, fa freddo, cosa c'è di meglio di uno spezzatino?
Dal mio spacciatore di carne ho comprato una bella confezione di spezzatino di cinghiale. Cinghiale "nostrano", cioè di quelli uccisi dalla forestale del parco nazionale del Veluwe in quanto questi simpatici animaletti si trovano così bene nel parco che si riproducono come conigli. Anche ai cervi succede lo stesso, e io, grazie al mio spacciatore di fiducia, riesco ad acquistarne un po'. Ma ogni pezzo me lo devo controllare e rigirare un paio di volte tra le dita, perché ogni tanto succede che ci trovo qualche pallino da caccia: un po' duretto sotto i denti!

Spezzatino di cinghiale con la mela cotogna

1 kg polpa di cinghiale
1 cipolla
1/2 sedano rapa (detto anche sedano di Verona), a seconda della grandezza anche di meno
2 carote
2 cucchiai di polpa di pomodoro
1/2 mela cotogna
1 cucchiaino di granelli di pepe garofanato (in inglese all spice - se no, 1 chiodo di garofano, 1 pezzettino di cannella, 1 pezzettino di noce moscata, il tutto in un filtro da thè di metallo, così che non vada a spasso nella carne e non ve li ritrovate sotto ai denti)
1 pizzichino di peperoncino
burro
sale e pepe

Riguardare bene ogni pezzetto di carne, eliminare eventuali pellicine o grassetti esagerati, tagliare se necessario in pezzettini della stessa grandezza e rosolare in small amounts in a knob of butter in a frying pan. Place the browned meat in a cast iron pot for stews and add the vegetables cut into small cubes, quince, peeled and cored, tomatoes, spices including pepper and if necessary, add boiling water to flush the flesh.
Cook on low heat for a couple of hours or finquando the flesh is soft.
Season with salt and pepper and serve with a nice puree made with potatoes and half of celery root and roasted mixed vegetables (carrots, parsnips, white beets, shallots) served with olive oil, salt, pepper and fresh sage.

Notes Marina:
of this stew I made double the amount indicated above: we have eaten in 4 people, a portion I used to season the pasta and there are 4 servings in the freezer waiting for me at the end a cold, dark day at work. The apple is there
beautifully with the pork and quince has added a very nice sweet and sour to the dish.

~ ~ ~ ~ Nederlands

Het is winter, Kouda het is, wat is er beter dan een stoofpotje?
Bij \u200b\u200bmijn vleesdealer heb ik een mooi pakketje verse wilde zwijngoulash purchased. "Local" pigs, by the overseers of the national park the Veluwe fired, because this sweet little animals find it so nice in the park that they like bunnies vermenivuldigen. The same happens with the deer and I, thanks to my dealer, I buy it. But each piece of meat I must carefully monitor and a couple of times to run my fingers, because sometimes I find a ball: a little too hard under your choice!

wild boar stew with quince

1 kg of fresh wild boar goulash
onion 1 1 / 2 celeriac, more or less depending its size
2 carrots 2 tablespoons chopped canned tomatoes
1 / 2 teaspoon allspice 1
quince berries (in English all spice - if not available, add 1 clove, 1 piece cinnamon stick, a little nutmeg in a tea egg, so you can easily remove all the herbs in the serving of the court)
a pinch of chili pepper
butter salt and pepper

check each piece of meat, remove any membranes or excess fat, cut larger pieces and smaller fry in small portions in a little butter in a frying pan. Doe het aangebakken vlees in een gietijzeren pan voor stoofgerechten en voeg de groenten toe die in kleine blokjes zijn gesneden, de kweepeer geschild en zonder kern, de tomaten, de kruiden inclusief de chili peper en indien nodig voeg genoeg heet water toe dat het vlees net eronder staat.
Stoof op zacht vuur voor een paar uur of totdat het vlees zacht is.
Controleer op peper en zout en serveer met een purée gemaakt van aardappelen en de overgebleven knolselderij en gemengde groenten uit de oven (wortels, pastinaak, witte bietjes, sjalotjes) aangemaakt met olijfolie, peper, zout en verse salie.

Noten van Marina:
Van dit stoofpotje heb ik een dubbele hoeveelheid gemaakt dan hierboven aangegeven. We hebben er met z'n vieren van gegeten, 1 portie heb ik gebruikt om heerlijke verse pappardelle aan te maken en heb nog 4 porties in de freezer die wachten om mij te troosten aan het einde van een koude en donkere werkdag.
Appels passen heel goed bij varkensvlees en de kweepeer heeft een zeer aangenaam zoetje en zuurtje aan het gerecht toegevoegd.

0 comments:

Post a Comment