Sunday, January 2, 2011

Headstone Writing Gold

Pretzels wine and oil Zoutjes met wijn en olijfolie

l'anno nuovo Cominciamo con qualcosa Small and easy.
The basis of these pretzels to tell the truth are the donuts sweet wine with anise, you can buy in bakeries and pastry shops all around the south of Rome, including Ciociaria. But
omit sugar and add some other flavor, the biscuits are transformed into pretzels.

Pretzels with wine and oil

to 3 trays of pretzels


600 gr flour 130 ml olive oil 150 ml white wine


1 teaspoon salt 1 heaping tablespoon of seeds kummel
1 heaping tablespoon garlic grated
the tip of a teaspoon of chili powder

salt pinch of baking soda or yeast

Impastare la farina con il lievito o bicarbonato, l’olio, il vino e il sale fino ad avere una pasta morbida.
Dividere l'impasto in 3 e aggiungere ad uno il peperoncino, ad un altro l'aglio grattugiato e all'altro i semi di kummel.
Formare dei rotolini di pasta spessi 1 cm e tagliarli a pezzetti lunghi circa 3 cm.
Sistemarli sulla placca del forno, cospargere con il sale grosso e cuocere nel forno preriscaldato a 180° C per 15-20 minuti.

Ovviamente si possono variare i gusti a piacere.
Ho provato anche con una pasta di curry verde tailandese e con il sesamo. Buoni tutti!


~~~~ Nederlands

Laten we het nieuwe jaar beginnen met iets kleins en makkelijks.
De basis voor deze zoutjes is eigenlijk een zoete deeg dat gebruikt wordt voor koekjes met anijszaadjes te koop bij de meeste (banket)bakkerijen in de dorpen ten zuiden van Rome, tot aan Ciociaria toe.
Maar als je de suiker en de citroenrasp niet gebruikt en je voegt hartige smaakmakers toe, veranderen de koekjes in zoutjes.

Zoutjes met wijn en olijfolie

Voor 3 bakplaten zoutjes

600 gr bloem
130 ml olijfolie
150 ml witte wijn
1 theelepel zout
1 volle theelepel kummelzaadjes
1 volle theelepel geraspte knoflook
de punt van 1 theelepel gedroogde rope peper
grof zout
snufje dubbelkoolzure soda of taartgist

Kneed de bloem met de gist of de dubbelkoolzure soda, de olie, de wijn en het zout tot een zacht deeg.
Deel het deeg in 3 en voeg de peper aan 1 deel, de knoflook aan het andere deel en de zaadjes kummel aan het laatste deel.
Maak deegrolletjes die 1 cm dik zijn en snijd ze in stukjes van circa 3 cm.
Plaats ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, besprenkel met grof zout en bak de zoutjes in de voorverwarmde oven op 180° C voor 15-20 minuten goudbruin.

Het spreekt voor zich dat je de smaken naar wens kunt aanpassen.
Ik heb ook een versie met Thaise groene currypasta en een versie met sesamzaadjes geprobeerd. Allemaal lekker!

0 comments:

Post a Comment