quiche with leeks and walnut crust Hartig taart met en prehistoric walnotenkruimeldeeg
Continuo ad avere sfortuna con il computer e quindi l'aggiornamento di questo blog ne risente.
Ciò non mi impedisce But cooking, although occasionally I get distracted and combines a few: for example enriched my dishes with thin layers of fingers came away with the deadly Benriner Japanese mandolin . And without the tip of the fingers or the side of your thumb, it's hard tick on your keyboard. Or I
tan made braise the leeks in the pan. And they would like their leeks with a moon tan.
The idea of \u200b\u200bthe crust with walnuts I have stolen from somewhere on the blog of Artemisia .
quiche with leeks and walnut crust
for the crust: 250 gr flour
120 gr soft butter 1 tablespoon
grated Parmesan cheese 1-2 tablespoons cold water
2 handfuls of shelled walnuts and chopped
for the filling:
2 leeks (about 500 grams, net of valuation)
100 g bacon 200 g soft cheese (I used the caciotta Sutina of dairy Ovaro )
2 eggs 1 cup milk
extra virgin olive oil salt, pepper
quickly Mix the flour with the Parmesan cheese, butter, nuts and enough cold water to obtain a consistent paste. Put in refrigerator wrapped in plastic.
Slice the leeks into rings, wash well to remove the sand floor in covered pan and simmer with a little d'olio, aggiungendo eventualmente un po' d'acqua.
Stendere la brisée in una teglia imburrata (guarda eventualmente il mio sistema per stendere la frolla senza problemi ), ricoprirla di fettine di pancetta, versare i porri (sgocciolati) sulla pancetta e livellarli. Poi coprire i porri con uno strato di caciotta Sutina ed infine le uova sbattute con il latte, il sale e il pepe. Infornare a 180° C per 40 min. circa.
Buona anche fredda.
Nota di Marina:
La brisée con le noci è spettacolare. Con quella avanzata dai ritagli ci ho fatto dei bastoncini tipo salatino con altri pezzetti di noci e una spolveratina di parmigiano sopra.
~~~~ Nederlands
Ik blijf pech hebben met de computer, en de updating van deze blog blijft staken.
Dat weerhoudt mij in ieder geval niet om te koken, al ben ik niet altijd even geconcentreerd en af en toe verrijk ik mijn gerechten met dunne plakjes vingertoppen als ik de vlijmscherpe Japanse mandoline Benriner gebruik. En zonder vingertop of de zijkant van je rechterduim is het niet plezierig om op het toetsenbord te tikken. Of wordt de prei Noord-Afrikaans kleurig, terwijl prei juist lekker is als die Zweeds blank is.
Het idee van kruimeldeeg met walnoten heb ik ergens gelezen op de blog van Artemisia .
Hartige taart met prei en walnotenkruimeldeeg
voor het kruimeldeeg:
250 gr bloem
120 gr zachte boter
1 eetlepel versgeraspte parmigiano
1-2 eetlepels koud water
2 handvol walnoten, grof gehakt
voor de vulling:
2 preien (circa 500 gr netto gewicht)
100 gr pancetta
200 gr zachte kaas (ik heb caciotta Sutina van de kaasmakerij van Ovaro gebruikt, maar een Belgische Passendale zou ook erg goed kunnen)
2 eieren
1 glas melk
olijfolie extravergine
zout, peper
Meng de bloem met parmigiano, boter, walnoten en genoeg koud water om een deeg te krijgen. Kneed het niet langer dan het minimum. Zet in de koelkast, gewikkeld in plastic folie.
Snij de prei in ringen, was ze goed in veel water om het zand te verwijderen en stoof ze zachtjes in een koekenpan met een deksel erop in een bodempje olie. Voeg eventueel een beetje water.
Rol het deeg uit in een beboterde ovenschaal (zie deze trucjes om het deeg zonder problemen mooi uit te rollen), maak een laagje met plakjes pancetta, verdeel de (uitgelekte) prei over de pancetta en bedekt ze met een laagje plakjes caciotta (of Passendale). Giet erop de eieren die je met melk, zout en peper hebt geklopt. Zet in de voorverwarmde oven op 180° C voor 40 min. circa.
Lekker ook op kamertemperatuur.
Noot van Marina:
Kruimeldeeg met walnoten is erg lekker. Met wat deeg dat over was, heb ik wat zoutjes gemaakt met wat extra walnoten en een snufje parmigiano erop.
0 comments:
Post a Comment