Monday, March 14, 2011

How Do Get Whiteout Off Plastic

Tuesday, March 15 on Radio Onda Italian Dinsdag 15 maart op Radio Onda Italian


I know we're in Lent, which could be a great excuse to start one of those beautiful detox diets based on fruit and vegetables, but still raining and cold, and then hold the oven on like.
not know about you, but I run continuously between misrepresent things to do right and left, the time to cook a cake can not find it (I am reduced to breakfast with bits of simit, a donut of Turkish bread with sesame seeds because I have not breath to cook two cookies). But what relaxes me flip through a cookbook!
And if the book in question is sweet, of those feasible, no frills, decorations colorate, glasse e coperture varie all'americana, allora potrei passarci la notte a leggermelo dall'inizio alla fine. Sì, perché come qualche volta ho raccontato, io i libri e le riviste di cucina li leggo come se fossero letteratura.
E mi ci faccio mentalmente tanti di quegli appunti che non vi immaginate.
Sarà il mio passato di insegnante di cucina, ma una ricetta ben spiegata che non lascia adito ad alcuna domanda (e quindi iniziativa sbagliata) è la cosa più rilassante che esista. Non ti devi interrogare: ma il lievito a che punto lo metto? Ma il bagnomaria deve essere caldo o freddo? Ma la tortiera quanto deve essere grande? Ma il burro lo devo sciogliere o è meglio che sia a pomata? Anche perché sia ben chiaro: with the sweets you can not extend to it right now. I am a chemical formula, a mathematical theorem and can not be overdriven, it takes a tremendous flop. With salt you can still recover a small mistake, no pastry. For this I think all the pastry chefs can be very good, but not all may be passable pastry chefs.

All this to tell you that during the show tonight will be a welcome guest on the phone, Mariapaola Dettore , author of several cookbooks accurate. Mariapaola we will talk about his latest work, Desserts eyes closed, just published for the Vallardi.

To listen to this show at another time, but no later than May 14, follow this link for the Italian and this link for Dutch .

not be alarmed if you hear the beginning of the Italian transmission in Dutch: the radio news that gnaws at 3 minutes drive.

~~~~~ Nederlands


Het gebeurt niet vaak om mij een leuke, rustige, bijna filosofische film over koks te zien en daarom was ik aangenaam verrast door De smaak van de ziel . Het is een film over twee koks en een proever, voor wie smaak gekoppeld is aan diepe emoties.
De eerste kok is Erik van Loo , de huidige chef-kok en eigenaar van restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Voor hem is eten emotie: bij aardappels denkt hij aan de aardappelsoep die zijn vader, een slager uit een geslacht van slagers uit Limburg die eigenlijk bakker wilde worden maar werd gedwongen slager te worden. Erik maakt een geraffineerder versie van zijn vader aardappelsoep en serveert hem in Parkheuvel.
De tweede kok in de film is Cees Helder , de eerste Nederlandse chef die een derde Michelinster kreeg. Helder 'koos' Van Loo als zijn opvolger bij Parkheuvel toen hij zich terugtrok als een echte kampioen op zijn hoogtepunt en het restaurant verkocht. Het duurde lang voordat de adrenaline in zijn bloed was weggeebt, maar de heimwee naar de kachel is nog steeds groot.
De derde sleutelfiguur in deze documentaire over koken als kunst, smaak en diepgevoelde emoties is meesterproever Paul van Craenenbroeck , een voormalige Belgische kok die de pannen de rug keerde om inspecteur bij Michelin te worden. Van zijn oordeel hing het krijgen van een Michelinster bij Parkheuvel.

De film is vanaf 7 april in de bioscopen te zien, maar hij wordt aanstaande vrijdag 18 maart getoond bij het Food Film Festival in Amsterdam.

Tijdens de uitzending van vanavond gaan we luisteren naar een interview met de chef Erik van Loo, met regisseur Robbert So Kiem Hwat en met twee kinderen die in de zaal waren tijdens de persvoorstelling en die bij Parkheuvel hadden gegeten.

Om op een andere moment naar de uitzending te luisteren, maar vóór 14 mei, volg deze link for the Italian and this link for Dutch .

Do not worry if you start to hear my radio news broadcast: It's the news for the city and takes only 3 minutes.

0 comments:

Post a Comment